Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Eroğlu, Balıkesir'e yatırım müjdesi verdi

Eroğlu, Balıkesir

Özel uçakla Balıkesir'e gelen Bakan Eroğlu, ilk olarak Vali Ahmet Turhanı makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir

Özel uçakla Balıkesir'e gelen Bakan Eroğlu, ilk olarak Vali Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı ve daire müdürleri de hazır bulundu. 
Burada açıklamalarda bulunan Eroğlu, Balıkesir'e yalnız gelmediğini, bakanlığına bağlı bütün yatırımcı genel müdürler ve bölge müdürlerinin de hazır bulunduğunu bildirdi.
Balıkesir'in zirai açıdan çok önemli olduğunu belirten Eroğlu, tarımsal sulamaya ihtiyaç olduğunu kaydetti. Şehirde yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Eroğlu, önümüzdeki günlerde yapılacak yatırımların planlamaları için toplantı yapacaklarını, hükümetin son 10 yılda Balıkesir'e yaklaşık 11 milyar lira tutarında yatırım yaptığını, yatırımcı bakanlıklar arasında en önde oldukları bilgisini verdi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 4 Mayıs Pazar İstanbul'da düzenlenecek değerlendirme toplantısında Marmara Bölgesi`nin durumunun ele alınacağını ifade etti.
Hidroelektrik enerji üretimi açısından geçen yıl ki elektrik üretimini yapmak için gerekli çalışmaların yapılacağına dikkat çeken Eroğlu, şöyle devam etti: "Kuraklık nedeniyle elektrik ithali söz konusu değil. Enerji barajlarımızda % 50`den fazla bir doluluk var. Planlama yapılırken gelen su kadar elektrik üretelim, şeklinde düşünülmüş. Enerji Bakanımız ile de görüştük, yaptığımız toplantıda gerekirse barajlarımızdaki mevcut suyu kullanarak ithalata gerek olmadan, biz gerekli ihtiyacı karşılayacak su verebiliriz. Hidroelektriklere elektrik üretimi sağlayacağız. Bu şekilde bir çalışma yaptık. Ben elektrik ithalatının yapılacağını tahmin etmiyorum. Son yağışların da çok faydası olacak."
Eroğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde
Eroğlu: Çay Deresi Balıkesir'in gerdanlığı olacak”
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, seçimlerden sonra ilk Büyükşehir ziyaretini Bakan Eroğlu'nun yaptığını belirterek, "Kendisine teşekkür ediyoruz. Balıkesir hem bir tarım hayvancılık, hem turizm, hem de sanayi şehri olarak büyükşehir ile birlikte su kanalizasyon işleri tamamen büyükşehir BASKİ idaresi sorumluluğunda olacak. Balıkesir'de gölet ve sulamalar çok önemli. Bakanımızın da talimatları ile inşallah bu yatırımlar başlayacak. Tabi en çok Çay Deresi`nin ıslahı merak ediliyor. Bakanımızla bu konuyu görüştük, bugün kararlar alacağız” dedi.
Bakan Eroğlu, Çay Deresi için seçimlerden önce söz verdik. Çay Deresi`nin gerdanlık olmasını istiyoruz. Bu derenin etrafını insanlarımızın gezip dolaşabileceği bir yer haline getireceğiz. Örnek bir çalışma yapalım istedik. Bakanlık olarak arkadaşlar ne varsa birlikte yapmaya hazırız” diye konuştu.
Bakan Eroğlu, daha sonra vali, büyükşehir belediye başkanı ve genel müdürlerin de katıldığı koordinasyon toplantısına katıldı. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı